MijnGezondheidnet – Huisartsenpraktijk Ens – Ens

Huisartsenpraktijk Ens

Dhr. J.A. Roosjen, huisarts

Telefoonnummer: 0527 - 251377

  • Bij een noodsituatie kiest u optie 1
  • voor contact met de assistente toets 3
  • voor herhaalrecepten belt u apotheek Marknesse

Openingstijden: 8.00 uur tot 17.00 uur (in de pauze en bij overlegmomenten hoort u een bandje, voor spoed kunt u altijd op de 1 drukken)

Voor medische noodsituaties buiten openingstijden belt u met                               huisartsenpost Emmeloord: 0900 - 333 6 333

Mail:  info@huisartsenpraktijkens.nl 

MEDEDELING

Per 1 mei start Reina Homan als nieuwe praktijkondersteuner somatiek (POH-S).

Zij neemt contact met u op voor het maken van afspraken.

Mocht u zelf al vragen hebben voor haar, dan kunt een dat via de assistente regelen.

 

MijnGezondheidnet

ONLINE DIENSTEN (MGn)

Wat is MijnGezondheid.net?

MijnGezondheid.net biedt de mogelijkheid om via internet uw gezondheidszaken met de huisartsen van Huisartsenpraktijk Ens gemakkelijk en snel te regelen. Via het portaal MijnGezondheid.net kunt u thuis een afspraak maken met uw huisarts en kunt u uw medisch dossier zelf online bekijken. In uw medisch dossier staat bijvoorbeeld:

  • het advies van uw huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen die u tevens kunt uitdraaien, bijvoorbeeld wanneer u op reis gaat
  • de laboratoriumuitslagen naar aanleiding van uw afspraak bij de praktijkondersteuner. Deze uitslagen worden eerst met u besproken, voordat de praktijkondersteuner deze vrijgeeft op Mgn

U kunt zelf thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Als u bent ingeschreven als patiënt bij ons in de praktijk, kunt u gebruik maken van deze service.

Is MijnGezondheid.net veilig?

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net.

Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw gegevens pas nadat u veilig inlogt.  

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens!

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een ander bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef nooit uw hele dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Geef uw inlogcodes nooit aan anderen   

Aanmelden voor MijnGezondheid.net

Aanmelden kan door op de link  https://home.mijngezondheid.net/ te klikken. Het is van belang dat uw mailadres en uw mobiele nummer bij ons bekend zijn. U kunt ook telefonisch contact opnemen met één van onze assistentes, zij kunnen uw dossier vrijgeven. Zodra uw dossier is vrijgegeven sturen wij u een bevestiging en proberen we dat u binnen 1 week gebruik kunt maken van uw zorgdossier thuis.

Heeft u vragen, dan leggen we het u graag uit.